Feratt - záruka úspěchu

Pánové, byli jste pozváni na svatbu a nevíte jak se vhodně obléknout pro tuto příležitost? V první řadě byste měli působit vkusně a slavnostně. Důležité je samozřejmě respektovat dresscode či požadavky budoucích novomanželů. Pokud není určený žádný požadavek, tak určitě víte, v jakém prostředí se svatba bude odehrávat. Určitě na to berte vysoký důraz, protože svatba je pro nevěstu a ženicha důležitou životní událostí. Tím, jak se na svatbu obléknete, dáváte najevo, jak moc si vážíte pozvání budoucích novomanželů. Jak se tedy vhodně obléknout pro tuto slavnostní událost, ale také na jinou příležitost, či volný čas, vám poradí zkušené odbornice na pánskou společenskou módu v obchodním centru Atrium Palác Pardubice, v prvním patře v prodejně FERATT. A já vám v tomto článku přináším několik rad jak se obléknout na takovou tradiční českou svatbu jako host.

DSC06621

PÁNSKÝ OBLEK 
Důležitou podmínkou při výběru pánského obleku je váš pocit. Pokud se v obleku necítíte příjemně a komfortně, možná to je právě špatně zvoleným střihem. Proto je nejdůležitější začít s výběrem vhodného střihu obleku na vaši postavu. Jste-li muž typově vysoký a štíhlý, doporučujeme vám volit obleky v moderním úzkém střihu, jako jsou například pánské obleky střihu SLIM. Pánové s mužnou postavou, i s menším bříškem, mohou vybírat oblíbené volnější obleky. Díky dobře střihovému řešení vás oblek nebude omezovat v pohybu a zároveň hezky vytvaruje linii postavy. Nezapomínejte! Sako by mělo být o 5 cm delší, než je délka zad od ramen po kostrč. Sako by tedy mělo být dostatečně dlouhé na to, aby zahalilo zadní kapsy kalhot i poklopec. Rukáv saka by měl sahat po kost zápěstí. Rukávy, které sahají do poloviny dlaně, nejsou přijatelné. Dále, na svatbu můžete zvolit oblek dvojdílný nebo trojdílný. Ve dvoudílném obleku, který se skládá ze saka a kalhot, budete působit elegantním a mírně ležérním dojmem. Pokud chcete dodat na mužném vzhledu, doporučujeme vám zvolit trojdílný pánský oblek. Ten je doplněný o vestu, která je celá ušitá z oblekového materiálu. Díky tomu si můžete ve společnosti sundat sako, aniž byste porušili pravidla společenské etikety. Barva pánského obleku má taktéž významný vliv na celkový vzhled muže. V dnešní moderní době si můžete vybrat z široké škály tmavých odstínů šedé, modré, hnědé i černé (i když černá je dost smutná barva na svatbu dle mého názoru). Tyto barvy působí velmi slavnostně a dodají vám na důrazu.

DSC06623

DSC06631

KOŠILE  A KRAVATA
Bílá košile je vhodná na jakoukoli společenskou událost. Hodí se tedy i pro svatební outfit. Výhodou bílé košile je, že ji můžete doplnit o kravatu jakékoliv barvy a vzoru. Pro hezký barevný kontrast vyberte kravatu v sytém odstínu pastelové barvy. Pokud chcete jít s módními trendy, sáhněte klidně po barevné košili, jako jsou odstíny modré, zelené, fialové, žluté i růžové. Pozor, u těchto barvených odstínů košil uvažte kravatu v téže barvě, ale v sytém odstínu, oživíte váš celkový vzhled. Samozřejmě ani vzory nejsou mimo. Avšak pozor, někdy méně, znamená více. Nekombinujte vzorovanou košili se vzorovanou kravatou. Můžete si například obléknout barevnou košili bez vzoru a k ní uvázat kravatu se vzorem. Celkový dojem působí čistě a vzor na kravatě lépe vynikne. Vázanka by měla být přibližně stejně široká, jako jsou široké klopy na saku, měla by sahat po sponu na opasku případně těsně nad sponu.

DSC06632

DSC06625

DSC06633

DSC06628

DOPLŇKY NA ZÁVĚR 
Nepokazte si váš celkový outfit nevhodně zvolenými doplňky. Obuv a opasek jsou velice důležitou součástí vašeho vzhledu. Někteří muži tohle podceňují, a nakonec jejich práce s výběrem oblečení přijde zbytečná. K pánskému obleku vždy vybírejte společenskou obuv. Jednoznačně zvolte kvalitní, ušitou z pevné kůže, nejlépe šněrovací. Barvu obuvi vybírejte podle barvy vašeho obleku. To znamená, že pokud máte tmavý až černý oblek, zvolte černé boty. Pokud máte modrý nebo hnědý oblek, můžete obout boty v hnědých odstínech. V botách nesmějí chybět dostatečně vysoké tmavé ponožky. 
Důležitou a povinnou součástí obleku je volba pánského opasku. Opasek zvolte vždy ve stejné barvě, jakou máte společenskou obuv. Tím docílíte skvělého barevného sladění kožených doplňků a váš celkový outfit bude naprosto dokonalý. Nakonec skvělým tipem je i malý doplněk v podobě kapesníčku do saka, který vám pomůže oživit celkové barvené ladění a dodá luxusnější vzhled. Věřím, že vám tento článek přinesl příjemné rady a přeji ať vám to na svatbě sluší do posledního detailu!

DSC06644

DSC06641

DSC06638

DSC06636

Veškeré zboží pořídíte v obchodním centru Atrium Palác Pardubice,  v prvním patře v prodejně FERATT.

Pokud si nevíte rady se svým šatníkem, neumíte se v nákupech orientovat a rozhodovat, potřebujete v tomto nasměrovat, tak nakupování s módní stylistkou je tím správným řešením. Darujte si zážitek a spojte příjemné s užitečným. Módní stylistka vám ušetří čas i peníze a pomůže vám se cítit a vypadat skvěle! Využijte tuto službu bezplatně díky programu PALÁC Pardubice! Nechte si ode mně poradit a stravme spolu hodinu společného nakupování. Registrujte si volné termíny zde.

Těším se na vás ♥

Vaše stylistka Adriána