Co si obléct jako svatební host?

Prázdniny se pomalu chýlí ke svému konci a určitě jste během nich navštívili mnoho krásných míst či událostí. Jedna z takových příležitostí byla třeba svatba. Období letních svateb je ještě v plném proudu a pokud vás čeká během nadcházejícího období svatba, které se budete účastnit jako host, tak v tomto článku vám pomůžu při výběru outfitu.

DSC_0466

Jak jsem již uvedla v předešlém článku věnovanému pánskému oblečení pro takovou příležitost, důležité je, co je uvedené na pozvánce. Když na ní není uvedený vyloženě nějaký přísný dress code, platí všeobecné pravidlo, že by se neměla oblékat bílá, protože v bílé je na svatbě oblečena samotná nevěsta. Jako host můžete zvolit pouze například bílé šaty s pruhovaným, květinovým nebo puntíkovým vzorem. Namísto bílých šatů zvolte například modré, červené nebo klidně žluté či růžové šaty. Na letní svatbu se hodí i romantické barvičky v pastelových odstínech. Černé šaty nejsou na svatbu vhodné. Důležité je také zmínit, že se určitě nesnažte strhávat pozornost pouze na sebe nějakým vyzývavým střihem oděvu či extrémně výrazným líčením. Celkově by vám to nemělo víc slušet než nevěstě.

DSC_0488

DSC_0485

Ideální volbou jsou šaty v délce po kolena, mírně nad nimi, také oblíbená midi či maxi délka. Minišaty se nehodí! Já jsem volila celkově uvolněný střih i kvůli těhotenskému bříšku. V tomto případě oblečení by mělo být pohodlné a příjemné na těle. Královsky modrá barva patří mezi výraznější, ale také se krásně hodí jak na svatbu, ples či jinou společenskou událost. Doporučuji tuto barvu volit již bez jakéhokoliv potisku a raději doladit zajímavými doplňky v podobě zdobené obuvi či kabelkou. Kabelku volte menší do ruky a nemusíte ji urputně ladit k botám, to už se nenosí, stačí, když se bude hodit k šatům.

DSC_0476

DSC_0494

Jestli se i vy na nějakou pěknou svatbu letos chystáte a netušíte, jak se máte obléknout, využijte mé služby stylistky bezplatně díky programu PALÁC Pardubice a nechte si ode mně poradit. Stravme spolu hodinu společného nakupování, stačí si jen vybrat a rezervovat volný termín zde.

Těším se na vás ♥

Vaše stylistka Adriána