Jak nakupovat ve slevách?

Leden je měsíc, který se vyznačuje především tím, že v každém obchodě, na který narazíte, jsou slevy. Výrazné červené nápisy na vás volají z výlohy a nedokážete se jim vyhnout. Ať už se jedná o aktuální zimní slevy, které trvají až do konce února, či jiné sezonní výprodeje, tak se hlavně zbytečně neunáhlete. Samozřejmě, hlavně my ženy na to čarovné slovíčko "slevy" rády slyšíme, že mám pravdu? Ono to není úplně na škodu, protože dokážeme dobře ušetřit a koupit danou někdy i vysněnou věc za zlomek ceny. Pozor, slevy nás totiž často umí lehce zmást, proto vám v dnešním článku přináším jednoduchý návod, či několik rad jak nakupovat ve slevách chytře.

16002915_10158082416930297_5612408275780077021_n-vert

stazeny_soubor

1. Než se pustíte do obchodního centra na nákupy ve slevách, měli byste znát svůj šatník i pozpátku. Jen díky tomu, můžete koupit pouze věci, které budete skutečně nosit. Pokud to tak není, udělejte svému šatníku detox. Jednoduše si najděte čas a vytřiďte oblečení. Takové kousky, které jste na sobě neměla roky nebo vůbec a víte, že už to nosit určitě nebudete, tak vyhoďte, podarujte známých či na charitu a ve skříni se hned udělá místo na nové. Hlavně budete mít větší přehled a s tím se vám bude i lépe oblečení kombinovat. Věřte, že ráno už před šatníkem nebudete trávit tolik času přemýšlením co na sebe jako do teď. 

PB252312-1440x960

2. Vezměte si papír a tužku a sepište si seznam nákupu, jako když jdete nakupovat potraviny. Právě ten uklízený a vytříděný šatník vám pomůže si uvědomit, co vlastně potřebujete a co vám v něm schází. Nezapomeňte si tento seznam vzít s sebou na nákupy a držte se ho! Skvělým dodatkem tohoto bodu je stanovení si částky, kterou hodláte maximálně utratit. Jedině tak zamezíte tomu, že budete nakupovat blbosti, které nepotřebujete.

IMG_6169

3. Přišel den D a vy jdete nakupovat. Ještě než vyrazíte na tak náročný den, předtím se nezapomeňte vhodně obléci. Určitě zvolte příjemný a pohodlný outfit. Budete se asi tak stokrát převlékat, nejlépe když zvolíte něco, co se dá velmi snadno svléknout a pak zase obléknout. Do kabelky si přibalte vodu a něco menšího ke svačině, ať nejste nervózní, protože hlad je velký nepřítel člověka.

cit

Veškeré zveřejněné kousky oblečení, bot a kabelek naleznete v prodejnách BAŤA, GALEX, DEICHMANN, CAMAIEU, PROMOD, TOM TAILOR obchodního centra ATRIUM Palác Pardubice.

4. V obchodě si zmapujte celou prodejnu a zamiřte rovnou ke slevám. Máte jasnou vizi "Nakoupit ve slevách potřebné věci ze seznamu!". Nenechte se zbytečně mýlit novou kolekcí a nakupujte chytře. Mějte také na vědomí, že nenakupujete jen kvůli slevě, ale hlavně jestli se k vám daný kousek hodí a zda vám perfektně sedí. Všechno zkoušejte! V kabince si v klidu v hlavě proberte oblečení, které už máte vybrané a k čemu ho budete nosit. Pokud si však nejste s kouskem jistá, neberte ho a běžte raději hledat nějaký jiný.

IMG_1920

IMG_1921

IMG_1918

IMG_1919

IMG_1936

IMG_1922

5. Kupujte věci, které jsou nadčasové. Například, na konci léta je vážně ten nejlepší čas na nákup plavek, protože je seženete za pětinu původní ceny a na příští léto máte vystaráno. Stejně tak slouží i probíhající zimní slevy na kabáty či kozačky, které unosíte i na další sezóny. Určitě neopomíjejte béžové trenchcoaty, bílé či černé bavlněná trička s krátkým i dlouhým rukávem, jednobarevné roláky, základní bílé košile či halenky a pletené svetry. Nikdy neuděláte špatně, pokud si ze slev donesete kašmírový svetr v neutrálním odstínu. Černé kalhoty nebo perfektně padnoucí džíny (ty je ale ve slevě těžší sehnat) představují ideální volbu ve slevách. Černé kalhoty či džíny můžete mít doma klidně dvoje či troje a bezpochyby je unosíte. Navíc je budete moci vyprat, když to potřebují, bez ohledu na to, zda máte následující tři dny v čem chodit - vezmete si jednoduše ty druhé. Zaručenou sázkou na jistotu jsou kožené věci. Kožená bundička je ostatně základ každého šatníku. Ale chybu neuděláte, ani když si pořídíte koženou sukni nebo kalhoty. Věřte, že i ve slevách se dají perfektně nakoupit základy dámského oblečení, ale určitě nečekejte na závěr výprodeje, potom už nemusíte sehnat vaší potřebnou velikost.

IMG_1932

IMG_1933

IMG_1937

IMG_1931

6. Pokud si chcete ve slevách pořídit momentální trendy kousky, tak především to, co užijete. Ať je to kousek, který se dá kombinovat s vaším šatníkem a dokážete si ho na sobě představit i za půl roku. Příkladem takového trendy kousku je třeba karované sako, které teď najdete ve výprodeji. A určitě se vyplatí si ho pořídit. Je to příjemně ležérní kousek oblečení, který vypadá stylově k džínám, společenským kalhotám i sukni. 

IMG_1939

IMG_1945

7. Jestli si ve slevách chcete pořídit kabelku, dívejte se hlavně po psaníčku. Ty už se totiž dávno nenosí jen do společnosti, je to naprostá módní nezbytnost. Pokud jste si vyhlídli pěknou návrhářskou kabelku a navíc se slušnou slevou, rozhodně ji vezměte. Když se jedná o nadčasový kousek v univerzálních barvách, unosíte ji na den i na večer a kvalitní provedení vydrží několik let.

ATRIUM_stylistka_1920x595-image1360x593

8. Pokud si nevíte rady se svým šatníkem, neumíte se v nákupech orientovat a rozhodovat, potřebujete v tomto nasměrovat, tak nakupování s módní stylistkou je tím správným řešením. Darujte si zážitek a spojte příjemné s užitečným. Módní stylistka vám ušetří čas i peníze a pomůže vám se cítit a vypadat skvěle! Využijte tuto službu bezplatně díky programu PALÁC Pardubice! Nechte si ode mně poradit a stravme spolu hodinu společného nakupování. Registrujte si volné termíny zde.

Těším se na vás ♥

Vaše stylistka Adriána